02188218279-86053927

تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی از اولویت های توسعه ای است.

377 بازدید | سه شنبه 11 آبان 1400 | دسته بندی : اخبار

به گزارش شبانکو به نقل از شانا، بهزاد محمدی روز دوشنبه (دهم آبان ماه) در سفر به عسلویه با اشاره به اینکه پتروشیمی، صنعت نخست موثر در اقتصاد کلان کشور است، اظهار کرد: نقش این صنعت در رونق صنایع بسیار ارزشمند است، درآمدزایی این صنعت برای نخستین بار امسال به 21.5 میلیارد دلار می رسد.

وی با تاکید بر تداوم توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی افزود: برای رسیدن به توسعه متوازن و پایدار، باید در کنار توجه به اقتصاد طرح ها که در وضع مطلوبی هم هستند، به مباحث محیط زیست و مسئولیت های اجتماعی نیز توجه ویژه داشت، توسعه پایدار و متوازن بدون توجه به استانداردهای محیط زیستی و مسئولیت های اجتماعی قابل تحقق نیست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه هم اکنون 80 طرح جدید در صنعت پتروشیمی تعریف شده است که با اجرای این طرح ها، درآمد این صنعت تا افق 1406 به سالانه 50 میلیارد دلار می رسد، گفت: از این طرح موجود، 65 طرح بالای 37 درصد پیشرفت عملیاتی دارند و 15 طرح باقیمانده در مراحل آغازین هستند.

محمدی ادامه داد: 34 طرح از 80 طرح جدید تعریف شده، خوراک خود را از بالادست و صنعت نفت و گاز تامین و دیگر طرح ها نیز در توسعه تکمیل زنجیره ارزش، خوراک مورد نیاز خود را از صنعت پتروشیمی دریافت می کنند.

وی با تاکید بر اینکه این اطمینان را دارم که در افق 1406 چهره صنعت پتروشیمی تغییر می کند و موفق خواهیم شد با تولید محصولات جدید به درآمد 50 میلیارد دلار دست یابیم، گفت: معتقدیم در بخش صنایع پایین دست، باید به طیف کاملی از محصولات جدید با نگاه رونق بنگاه ها و توسعه اشتغال زایی دست یابیم.

پتروشیمی; اشتغال زاترین صنعت کشور

به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، همزمان با توسعه و اجرای طرح های پتروشیمی، همواره بر استفاده از ظرفیت سازندگان داخلی تایید شده و روند رو به رشدی داشته است.

محمدی با بیان اینکه هنگامی که طرح های پتروشیمی به مرحله بهره برداری می رسند، چهره دیگری از رونق به وجود می آید، اظهار کرد: در سال 1390 حدود 2 میلیون تن انواع محصول پتروشیمی وارد بازار بورس شد، در حالی که در سال 1400 بیش از 6 تا 7 میلیون تن محصولات پتروشیمی در بازار بورس و صنایع پایین دستی عرضه می شود.

وی با تاکید بر اینکه مهمترین عامل پیاده سازی مسئولیت های اجتماعی، اشتغال زایی است، افزود: در بخش صنایع پایین دستی به ازای تولید یک میلیون تن محصول، 170 هزار شغل جدید ایجاد می شود که با احتساب 6 تا 7 میلیون تن محصول عرضه شده به بورس، حدود یک میلیون نفر اشتغال مستقیم در بیش از 15 هزار بنگاه اقتصادی در پایین دست پتروشیمی به وجود آمده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایجاد اشتغال را نکته ممتاز صنعت پتروشیمی کشور دانست و گفت: بیش از 75 انجمن، سندیکا و اتحادیه در صنایع پایین دست در توزیع محصولات پتروشیمی فعال هستند که هیچ صنعتی در کشور از نظر رقم اشتغال، قابل مقایسه با صنعت پتروشیمی نیست.